Tuesday, December 10, 2013

Vad finns det att veta om en konstnärs oljemålning Palette ? Du skulle bli förvånad

Kanske en enastående person bland de mest kända bilder av den fina hantverkare är hantverkarens konstverk canvas tavlor . De är regelbundet underskattas , trots , är paletten en enastående bland de viktigaste apparaterna en hantverkare anställningar . Det finns mycket att tänka på paletten och den här artikeln sprider några spännande inriktningar .

Palette ( sak ) :

1 . En mager styrelse eller bit ( vanligen av trä ) som en hantverkare lägger och blandar hans / hennes nyanser .

2 . Omfattningen av nyanser som används av en hantverkare för en viss bild.

Uttalandet " Paletten " kan användas för att anspela på den riktiga apparaten som du använder för att blanda färgerna på eller det kan anspela på en bestämning av nyanser används för att göra upp en skugga plan. Med slutmålet med denna artikel , när jag säger palett , jag diskuterar ytan en hantverkare använder för att blanda hans / hennes färg på .

Det finns många typer av paletter tillgängliga som oljemålning specialister . De är gjorda av en blandning av material från trä till papper till plast och de finns i olika varianter av former och storlekar . Det är en fråga om beslut som slag , form och uppskattar du att använda .

Typer av paletter

En palett oljemålning är en fast, plan yta som en hantverkare använder för att organisera och blanda hans / hennes färg på . Varje jämn yta skulle kunna utnyttjas för en, å andra sidan , de som tillverkas av hård , inaktiva och icke - genomsläppligt material gör de bästa paletter Dessa kan införliva trä , plast eller vax papper . Paletter kan dessutom variera passa som en fiol . Den mest regelbundet kända typen av målare palett består av en liten bit av rektangulära eller standard njure formpressat trä som särskilt är avsedd att hållas i handen och vila på armen mellan armbågen och tummen .

Trä Artist Palette - Detta är den mest bruk slags hantverkare konstnärliga palett skapande och var den typ som används av de gamla mästarna . Dagens gjort träpallar fixeras med en lack eller emalj . I händelse av att du så vill kan du dessutom göra en egen , i alla fall , är det ovanligt största vikt att paletten är först lagligt förberedd innan du använder den med oljor . Detta kan ske utnyttjar vanligt shellack eller linolja och en trasa . Förutsatt att det inte är legitimt förberedd , kommer du avsluta med en palett som kommer att tillgodogöra sig all olja från dina kullarna i färg och du kommer snart att sluta arbeta med färg som verkar mycket torrare än när du först tryckte den ur tuben .

Plast Palette - Plast är en alternativ välkänt material för en hantverkare palett konstverk . Plast paletter är starka nog att stå emot lösningsmedel och fungerar bra med oljefärg . Ungefär som trä , de kan repas rena men är en smidge mer mångsidig för rengöringsmedel och vatten än en trä palett . Typiskt för dessa är gjorda av en icke - färgning , vit plast .

Engångs Artist Palette - Dessa kuddar av vaxartad papper som följer med eller utan en tumme - gap . Det övre arket avlägsnas och utnyttjas för en målning session. Poängen när sessionen är över , är arket kastas. Detta ger en snabb och enkel rengöring . Några specialister avslöja denna typ av palett fördelaktig speciellt för klassrummet eller " plein air " målning. Plein luft är den punkt där en hantverkare går ut på området för att måla .

Färgpalett och Tone

Den mest betydande sak om paletten målningen är dess skugga . Du kommer att upptäcka att du kommer att ha en betydligt mindre krävande tid att få dina nyanser rätt , förutsatt att du blandar dem på en palett som är samma färg som din duk . Hantverkare som behöver se den genuina karaktären av sin färg kommer att blanda sin färg på en palett som är samma nyans som sin duk . Förutsatt att du blandar din färg på en solbränna trä palett och sedan tillämpa samma färg på en vit duk skuggan kommer att se unik i förhållande till vad du blandat på din palett . Till exempel , om du blandar rosa på solbrännan trä palett du ser den rosa nyans mot ljusbrun färg på din palett . I det läget när du använder den rosa färgen på din vita duken , är färgen satt att se olika i ljuset av det faktum att du nu ser att samma rosa nyans mot en skarp vit yta . Din rosa kommer att se svagt på den vita duken , men på paletten det kommer att se mycket ljusare . De gamla cheferna regelbundet målade på solbränna eller ljus svart duk och deras paletter var att samma ton . Detta innebar att färgen de blandas på sin palett var samma nyans när de ansluts det till sina dukar . Det fanns inga stötar eller återblandning av skugga för att få det rätt . Det var korrekt den första körningen igenom .

Palette Form och storlek

Hantverks oljemålning paletter anländer i en rektangulär eller exemplarisk njurform. Den njurformadsortiment har en tumme - öppning mot en sida och är gjord för att effektivt vila i handen och mot underarmen . FÄRGER kan hjärnan runt kanten på njuren bildade palett och är inte svårt att få tillträde till . Då igen , rektangulära paletter prata med olika specialister i ljuset av det faktum att de tillåter färg som arrangeras i felfria linjer . Rektangulära formade paletter också passa bra inne hantverk lådor och fält stafflier när tacklas område .

Några paletter är expansiv , medan andra är littler . Ett stort antal av de gamla mästarna velat utnyttja en liten palett . Det är i ljuset av det faktum att de arbetade sina konstverk i etapper och färre nyanser användes för varje en målning session. En palett littler innebar att de hade mer kontroll över sin färg . En del av de större paletter används av specialister idag acclimates till den nuvarande strategin för att ha varje färg i din färgrutapå din palett runt då . Det skulle kunna vara ett betydande mått av nyanser ! I händelse av att du har att många nyanser att krossa ur sina tuber , då du behöver en enorm palett att förvänta sig en av dem och för att komma ihåg att ge dig rikligt utrymme för blandning .

Om du använder en rektangulär eller njure formade palett , en väsentlig eller liten en , är det en fråga om enskilda beslut om vilket du väljer att använda .

Placera din palett

Paletten hantverkare kunde utnyttjas inom två viktiga positioner , antingen på bordet eller handhållen . Några hantverkare gillar att hålla sina paletter medan de målar . Detta gör det möjligt att hålla målning från distinkta kanter . Olika specialister skulle hellre satt sin palett på ett bord och blanda färger på det sättet . Brädspel paletter är normalt större och detta karakteristiska tillstånd http://se.art149.com

0 comments:

Post a Comment